Reiki

Kaj je reiki ?

Ogromno dvomljivcev in razumnikov je med nami, ki se temu posmehujejo, vendar pa smo vstopili v novo resničnost, ki te meje med otipljivim, eteričnim, čustvenim, mentalnim, duhovnim in nezavednim svetom spet povezuje v eno celoto.

Reiki transmisija je ena izmed alternativnih metod zdravljenja z univerzalno življenjsko energijo in živimo z njo, le odpreti se ji moramo.  Je najlažji, najnaravnejši in najučinkovitejši način pomoči samemu sebi ali drugim – kjerkoli in kadarkoli. Vendar pa je Reiki tudi pot osebnostnega razvoja, zato smo tisti, ki hodimo po tej poti, postopoma začeli menjati svojo osebnost in jo razvijati v smeri duhovnega razvoja.

Poti do duhovnega razvoja je mnogo in ko posameznik začuti klic, se bo znašel na poti, ki mu je namenjena.

Reiki je znanje o pretoku življenjske energije. Če ga prevedemo v slovenščino pomeni univerzalno silo, ki je prisotna v vsem. REI pomeni neomejen vidik energije v materiji, KI (CHI) pa pomeni življenjsko energijo, ki teče skozi vsa živa bitja. Zdravilci smo samo kanal oz. prevodniki te vsemogočne energije.

Zakaj reiki?

Reiki zvišuje vibracije vsemu, s čimer pride v stik in tako pomaga:

  • pri uravnavanju biopolja (avre),
  • sprošča energetske blokade,
  • omogoča boljši pretok skozi energetske centre (čakre),
  • odstranjuje strupe iz telesa in dviguje imunski sistem
  • pomaga ozaveščati in odpravljati negativne miselne ali čustvene vzorce
  • deluje na vseh nivojih: fizičnem, eteričnem, čustvenem, mentalnem in duhovnem
  • je zelo primeren način takojšnjega olajšanja pri mnogih boleznih in bolečinah

Z Reikijem lahko zdravimo tudi živali in rastline. Z Reikijem energiziramo prostore, predmete, kristale, itd (energetsko čiščenje zaostalih starih slabih energij).

Zase ga uporabljam vedno, povsod in za vse – je moj zvesti spremljevalec skozi dan. Le aktivirati ga je potrebno, kadar to želimo. Želimo si »napolniti baterije«, boljše počutje, boljše zdravje, boljše spanje, lažje učenje,  boljši zaslužek… Aktiviram ga za doseganje ciljev, iskanje odgovorov, če sem zaskrbljena ali me je strah, za pomiritev in sprostitev, za zaščito pred negativnimi ljudmi,  če sem v dvomih in razdvojena, za izboljšanje medsebojnih odnosov, skratka karkoli in kadarkoli!

Kaj je Reiki?

Zgodovina reikija

Reiki je že starodavno znanje. Po pripovedovanju so ga poznali že v davni Lamuriji, Atlantidi in v starem Egiptu. Ponovno ga je v 19. stol. odkril dr. Mikao Usui iz Kjota na Japonskem. V Slovenijo je prišel leta 1991. Mnogi menijo, da je zdravljenje z Reikijem zastarela metoda, vendar pa sem prepričana, da je ena izmed redkih, ki jo lahko uporablja vsak, povsod in takoj ter se lahko dopolnjuje tudi z drugimi metodami (karmična diagnostika, kristali, zdravljenje z glasbo, mantre, afirmacije…)

Reiki Terapija

Osnovna Reiki terapija je prenos te energije s polaganjem rok in traja približno eno uro. Prvi občutki prejemnikov terapije so prijetni, z občutkom toplote in vročine, nežnega zibanja in rahlega mravljinčenja, nekateri pa so nad občutki in reakcijo na terapije izjemno prijetno presenečeni. Če se prejemnik terapije povsem sprosti, lahko utone v prijetne sanje.

Z Reikijem lahko pomagamo tudi na daljavo, torej v odsotnosti osebe, ki ji je Reiki namenjen. To je mentalna metoda in se uporablja, kadar je tako dogovorjeno oz. prejemnik ne more do zdravilca. Velikokrat se zgodi, da je to zdravljenje še veliko bolj učinkovito od polaganja rok.

Moja prva izkušnja s to energijo je bila čista ljubezen, ki me je znova postavila na noge in mi pomagala razumeti življenje. In kadar je najtežje, mi znova in znova pokaže pot in veselje do življenja samega. Pomeni rešitev, ko se mi zdi, da rešitve več ni….

Upam, da sem na kratko odgovorila vsem tistim, ki izraza še niste poznali in vam toplo priporočam, da se z energijo osebno seznanite, pa če ste še taki dvomljivci. Ni potrebno razumeti – če se odprete, vas občutki ne bodo prevarali.

SAMO ZA TRENUTEK ODMISLI SVOJE MISLI IN PRIČAKOVANJA
SAMO ZA TRENUTEK POSTANI PRAZEN.
ODPRI SE IN SPREJMI.
Sen-Sei Mikao Usui